Autor: Danas, Dnevnik

Novi Sad
18.09.2020.
09:42 > 13:27
Advokat Miloš Paligorić koji zastupa M. M. (28) prebijenog 24. avgusta ispred kladionice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, izjavio je da je osumnjičeni za pokušaj ubistva Ivan Kontić već šest dana imao zavedenu krivičnu prijavu kada je otišao u Više tužilaštvo u tom gradu.
  • realno

    19.09.2020 15:35
    za dijasporac
    -:"U SFRJ/Srbiji oduvek premlacuju ljude, oduvek policija i tuzilastvo rade za vlastodrsce, oduvek su drzavni organi nesposobni, oduvek se sukobi izmedju politickih struja prebijaju preko ledja naroda"
    U SFRJ nije bilo tako, može se reći "oduvek"od devedesetih u Srbiji.
  • Pravnik

    19.09.2020 06:05
    Ovo je nevidjena sramota. U 21. veku, kada i mala deca koriste savremene informacione tehnologije, da tuzilastva koja imaju sedista u istoj zgradi nisu sposobna da vrse uvid u elektronskr evidencije podnetih krivicnih prijava. Pa ovi se podaci mogu kroz evidenciju pisarnice tekefonom proveriti za par minuta. Ovo je najbolji primer kako imamo nestrucne i neodgovorne tuzioce, zsto sto su birani po politickoj liniji. Kontic je bio uvezsn sa ljudima iz visoko rangiranih kriminalnih gripa, zato se evidencije nisu proveravale, zato je slobodno izasao iz zemlje, zato su sve institucije omanule, jer je tako trebalo postupati kada je drug Kontic u pitanju. Zasto se ne navede ime advokata kod koga je bio pripravnik? Zadto je to tajna? Tuzilac i zamenik koji je bio dezuran miraju biti razreseni, tu ne treba da bude dileme, kao i nacelnik PU Novi Sad. Zasto straza suda ne trazi licne karte od lica koha ulaze u zgradu, pogotovo u ktivicnim predmetima, to je sramno. Svaki kriminalac, ps i oni sa poternica, mogu bez problema da setaju po sudu...
  • Lolo

    18.09.2020 17:25
    Ovaj moze 300 godina da se "krije" u NS, kolegu sigurno nece uhapsiti.
  • Ns

    18.09.2020 16:51
    Svi koji se malo vise krecu po Ns znaju kome pripada i za koga radi, pa je ovo sve smesno i tuzno. Nadam se da ce bar deo istine izaci na videlo
  • dijasporac

    18.09.2020 16:42
    I dalje se lozite na pricu koju vam servira SNS, totalno nebitni likovi, totalno nebitni nacelnici, tuzioci, totalno nebitni advokati... ekipa iz SNS-a se bori izmedju sebe ko ce da oglodje kosku a javnost se kao cudi nad siledzijom, nad nesposobnoscu policije i tuzilastva, kao da to nije vidjeno ko zna koliko puta i sa ko zna kojim sve igracima. U SFRJ/Srbiji oduvek premlacuju ljude, oduvek policija i tuzilastvo rade za vlastodrsce, oduvek su drzavni organi nesposobni, oduvek se sukobi izmedju politickih struja prebijaju preko ledja naroda i kroz medije (svako ima svoje advokate i novinare). U Srbiji nista novo...
  • Ns

    18.09.2020 16:37
    Ipak smrdi
    Znači da ipak ne smrdi u MUP-u već u tužilaštvu. Lik sa poternicom ušeta u tužilaštvo i obavi posao! A hvale se kako su u Smrdiji i baba-sere umrežene u eSmrdija a osnovno i više tužilaštvo nisu! Oni valjda još pišu mastiljavom olovkom...
  • Gorm

    18.09.2020 14:54
    Tako se i Legija krio u svojoj kući dok ga nisu 'našli'. Ovo da nije bilo snimka, i da nisu dali Paroviću zadatak da objavi i napadne Stefketov deo kolača (MUP), bukvalno bi bilo kao da se ništa, ali aaaaaaama baš ništa dogodilo nije. Lik iščašio ruku na spavanju, povrede po licu - pao sa kreveta. I još dobije batine od pandura.
  • deda pro

    18.09.2020 14:49
    Nisu ga uhapsili zato sto je imao dozvolu da radi sta hoce jer mu ovo sigurno nije prvi kojeg je izlomio vec samo prvi za kojeg se saznalo u javnosti. Da je 15 puta usao tamo, da ih je molio, kumio da ga uhapse, ne bi ga uhapsili, cak sam siguran bi za koju godinu bio i sam jedan od tuzilaca tamo (verovatno glavni)
  • Ivato

    18.09.2020 14:12
    Akademski gradjanin
    Treba pitati profesore na tom nazovi fakultetu kakav je bio student Kontić, verovatno će ga se setiti. Lice mu je za nezaborav...onako, vrlo intelektualno.. Ups, ajd bolje da ne čačkamo po pitanju diploma na nazovi fakultetima, biće nam tesni zatvori. Samo ih gledamo.
  • НС

    18.09.2020 14:03
    Канцеларија у фокусу
    Адвокат код ког је Контић обављао приправнички стаж треба да одговара по више основа.
    Приправник му је био запослен (!?), а требало је скаки радни дан да је на стажу код њега, тако да је од јануара до сада морао уочити о каквом монстуму се ради. Затим питање подобности приправника због кривичног поступка који се воде против њега, па можда чак и питање држављанста...
  • monti pajton

    18.09.2020 13:08
    Flying circus
    A zasto se misli da i dalje nije u ns,zasto bi uopste i isao ikud?
  • Petrovic

    18.09.2020 12:26
    Ispada da je licima, protiv kojih se podnese krivična prijava, najsigurnije da budu u zgradi suda, jer ih tu niko ništa ne pita, niti proverava.
  • Klokpolok

    18.09.2020 12:26
    Crnogorac srušio vlast u Srbiji, heh šta ti je život
  • Novosadjanin

    18.09.2020 12:18
    A ta advokatska kancelarija je istureno odelenje sns. Mocni su do bola. A....
  • Lana

    18.09.2020 11:24
    Kontic
    Koliko je platio fakultet
  • Miki

    18.09.2020 11:14
    Srbija zemlja korumpiranih politicara, sudija i polu pismenih glavonja u vrhu! Dole Bagro!
  • Orden

    18.09.2020 11:12
    junak
    Junačina koja je nesvesnom momku lomila ruke dok su ga ostale junačine nemoćnog šutirale je, dakle, bila poznata imenom i prezimenom i policiji i tužilaštvu mnogo pre objavljivanja snimka. Zaključak na osnovu dosadašnjih informacija ukazuje na skoro potpunu anarhiju. Međutim, postoji mogućnost da ćemo saznati nove detalje i da će slika našeg društva biti još gora. Pre svega me je sramota što delim vazduh, zemlju i vreme sa psihopatama i sociopatama poput ovih monstruma sa snimka. Njima nije mesto na ovoj planeti i u ovom veku. Iskreno im želim sve najgore. A tek onda me je sramota toga gde živim i ko u naše ime ovde navodno vuče konce, a u stvari održava anarhiju, nasilini poredak i aparthejd. Bude li pogrešne pravne kvalifikacije dela i mahinacija oko krivičnog progona ovih monstruma, mislim da narod treba da posegne za onom ustavnom odredbom i preuzme suverenitet.
  • Milan

    18.09.2020 10:53
    Brojevi
    A zašto poverenik za informacije od javnog značaja ne objavi par trivijalnih brojeva?
    Naprimer za koliko ljudi je tužilaštvo raspisalo potragu ?
    Od kafe do pauze za ručak, od Moskve do Gondole. Od vikendice do Kopaonika. Od raspusta do raspusta. Tako funkcioniše naš sud, naše tužilaštvo i naše pravosuđe. Kao i policija.
    Da li klasifikuju te što su na potrazi ? Dal je isto ako traže nekog za pokušaj ubistva ili nekog nesretnika što je obijao trafiku ?
    Garantujem da takvih nema više od 50 koji se traže za pokušaj ubistva.
    A oni navodno taj broj ne znaju, nit hoće da ga znaju.
    Sve ovo je pričica za mazanje očiju.
  • Omg

    18.09.2020 10:37
    Ne obuhvata zato sto ovakvim ne odgovara da bude obuhvaceno. Zamislite tu sprdnju od drzave i pravosudnog sistema u kojoj covek koji je optuzen za pokusaj teskog ubistva bez problema se secka po gradu i tuzilastvu. 21. vek, gde je sve uvezano i na dva klika sve moze da se sazna!
  • Đura

    18.09.2020 10:37
    Znači do 8. semtebra je bio u Novom Sadu a policija ga nije hapsila.
  • Ha

    18.09.2020 10:15
    Hahahaha pa kakvi amateri! Samo se sve više zakopavaju...
  • ex chapman

    18.09.2020 10:10
    u bekstvu?
    o kakvom bekstvu vi pricate kad lik slobodno dolazi u tuzilastvo i odlazi kad mu se prohte. tako ce i za ovo "delo" kroz jedno 2-3 godine da se pojavi u tuzilastvu, oni ce mu "oportuno" oprostiti sto je tukao M&M-a i kraj price
    bitno je da ste uveli javne izvrsitelje da globe sirotinju bukvalno do prosjackog stapa. slazem se ja da se treba pruzati prema guberu, ali ajde prvo da krenete od onih sto su se bas preterano "protegli". kad njih resite onda predjite na ovu "boraniju". po nacelu "oportuniteta" korisnije je za drzavu da naplati dug koji se meri milionima evra, nego neki racun za informatiku za mesec maj...
    ali bice da se "istitucije" plase da i njima neko ne polomi ruke ako krenu da rade svoj posao!
    a nije ni cudo - kad precednik drzave javno na televiziji kaze da drzava nema snage da se obracuna sa kriminalcima!
  • Iskusan

    18.09.2020 10:06
    Od svih državnih ustanova u Novom Sadu, nema korumpiranije od Višeg javnog tužilaštva!
  • Stanoje

    18.09.2020 10:04
    Još jedan dokaz o kriminalu i korupciji u policajci i tužilaštvu Novog Sada. Ko je odgovoran za ovaj cirkus?
  • Pravne nelogičnosti

    18.09.2020 09:50
    A zašto ne obuhvata ?
    Niko nikada ne porpavlja pravni sistem !
    Narod treba da piše peticije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna